Falukorvsgryta à la Victoria


4 personer

Det här behöver du:

500 g falukorv
800 g skalade rotsaker, t ex potatis, morötter, rotselleri, palsternackor,
I knippe färsk vårlök eller 1 dm purjolök
7 dl hönsbuljong
2 msk grov osötad senap
2 lagerblad
2 msk färsk timjan alt 1 tsk torkad
Salt och peppar

 

Gör så här:

Skär grönsakerna i 2–3 cm långa bitar och cirka 1 cm tjocka. Vårlöken skärs i 3–4 cm långa bitar. Dela falukorven i 3–4 cm tjocka skivor, klyfta sedan skivorna i 4 st bitar. Koka upp buljongen och tillsätt kryddor och grov senap. Lägg därefter till grönsakerna och låt koka i ca 10–15 min tills grönsakerna börja kännas mjuka.

Bryn sedan falukorven hastigt. Tillsätt falukorven och vårlöken och låt koka med grönsakerna i 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med färskt bröd och garnera med färska örter. Klart!