Vårt nya karrébacon gör sig väldigt bra tillsammans med krämig kål smaksatt med äpple.
Karrébacon med bräserad kål, äpple och senap
4 personer
2 frp Siljans Chark karrébacon
1-2 msk matfett att steka i
Bräserad kål
1 huvud spets- eller savoykål
1 gul lök
1 msk smör att steka i
1 äpple, gärna syrligt
1 dl vitt vin
2 dl grädde
1 msk dijonsenap
Salt och nymalen svartpeppar
Ev timjan till servering
Att servera till
Kokt potatis
Gör så här
Börja med kålen; skär bort roten och skär den i tunna strimlor. Skala och finhacka löken. Kärna ur äpplet och skär det i tärningar. Hetta upp smör i en stekpanna. Börja med att fräsa löken ett par minuter, tillsätt därefter kålen och låt steka på medelvärme ytterligare några minuter. I med äpplet och vänd runt, slå på vinet och låt koka in något. Häll på grädden och senap, koka upp och sänk därefter värmen så att kålen sjuder försiktigt i 5-10 minuter till den mjuknar. Smaka av med salt och peppar.
Stek karrébaconet på medelvärme i en stekpanna till önskad knaprighet. Servera med den krämiga kålen, kokt potatis och gärna en kvist timjan.