Tjälknöl med ljummen rotfruktssallad, picklad lingonlök, saltrostad mandel och svampmajjo

27 oktober, 2017Festligt, Nötkött, Recept

Damma av gamla klassikern tjälknöl! Med lite framförhållning är det en köttbit som sköter sig själv – medan du kan göra annat. Det något salta, möra köttet smakar ljuvligt och med det här sällskapet är det en riktig fullträff.  Tjälknöl med ljummen rotfruktssallad, picklad lingonlök, saltrostade mandlar och svampmajjo  4-6 personer 1-1,5 kg fryst nötstek, till exempel fransyska … Read More

Lokalt kött i kommunköken från den 1 oktober

4 oktober, 2017Pressmeddelanden

Lokalt kött i kommunköken från den 1 oktober Från och med måndag serverar alla kommunala kök i Mora, Orsa, Älvdalen, Malung-Sälen, Vansbro, Rättvik och Leksand lokalt kött från Siljans Chark. Detta sedan nya livsmedelsupphandlingar träder i kraft den 1 oktober.– Det blir en ny dimension, med lokalt kött och chark i de kommunala verksamheterna, säger … Read More

Grillad entrecôte med vispat kryddsmör och krossad, krispig färskpotatis med rosmarin

13 juni, 2017Festligt, Grill, Nötkött, Recept

Grilla, grilla, grilla – hela sommaren lång. Med lokalt kött på grillen blir det extra gott i sommar. Testa till exempel vår fina entrecôte med riktigt goda tillbehör.  Grillad entrecôte med vispat kryddsmör och krossad, krispig färskpotatis med rosmarin 4 personer ca 1 kg entrecôte från Siljans CharkSalt och nymalen svartpeppar Kryddsmör: 250 g smör2-3 klyftor … Read More

Grillplanka deluxe

26 mars, 2017Festligt, Fläskkött, Gårdsgris, Grill, Nötkött, Recept

Sommartid betyder grilltid. När kvällarna äntligen blir längre och luften varmare vill vi så klart plocka fram grillen! På den lägger vi självklart lokalt kött i många olika varianter. Testa att göra en maffig grillplanka med olika sorters kött och korvar samt generöst med såser och tillbehör. En given succé. Själva grillplankan är lätt att göra själv … Read More

Långbakad Gårdsgris-stek med rostade palsternackor och äpplen samt cidersås

12 mars, 2017Festligt, Fläskkött, Gårdsgris, Recept

Söndagsstek är en fin och god tradition väl värd att bevara. Vår skinkstek av Gårdsgris är otroligt smakrik och saftig. Tillsammans med smakkompisar som äpple, timjan, palsternacka och cider blir det en söndagsmiddag utöver det vanliga.  Långbakad Gårdsgris-stek med rostade palsternackor och äpplen samt cidersås  4 personer Ca 1 kg Siljans Chark skinkstek av Gårdsgris, nätadSmör eller … Read More