Grillad entrecote med vispat kryddsmör och krossad, krispig färskpotatis med rosmarin

13 juni, 2017Festligt, Grill, Nötkött, Recept

Grilla, grilla, grilla – hela sommaren lång. Med lokalt kött på grillen blir det extra gott i sommar. Testa till exempel vår fina entrecote med riktigt goda tillbehör.  Grillad entrecote med vispat kryddsmör och krossad, krispig färskpotatis med rosmarin 4 personer ca 1 kg entrecote från Siljans CharkSalt och nymalen svartpeppar Kryddsmör: 250 g smör2-3 klyftor … Read More

Grillplanka deluxe

26 mars, 2017Festligt, Fläskkött, Gårdsgris, Grill, Nötkött, Recept

Sommartid betyder grilltid. När kvällarna äntligen blir längre och luften varmare vill vi så klart plocka fram grillen! På den lägger vi självklart lokalt kött i många olika varianter. Testa att göra en maffig grillplanka med olika sorters kött och korvar samt generöst med såser och tillbehör. En given succé. Själva grillplankan är lätt att göra själv … Read More

Långbakad Gårdsgris-stek med rostade palsternackor och äpplen samt cidersås

12 mars, 2017Festligt, Fläskkött, Gårdsgris, Recept

Söndagsstek är en fin och god tradition väl värd att bevara. Vår skinkstek av Gårdsgris är otroligt smakrik och saftig. Tillsammans med smakkompisar som äpple, timjan, palsternacka och cider blir det en söndagsmiddag utöver det vanliga.  Långbakad Gårdsgris-stek med rostade palsternackor och äpplen samt cidersås  4 personer Ca 1 kg Siljans Chark skinkstek av Gårdsgris, nätadSmör eller … Read More

Snabb pastapanna med ärtor och bacon

30 januari, 2017Festligt, Fläskkött, Recept

Gör så här:Klipp eller strimla baconet i små bitar. Hetta upp en stekpanna, lägg i baconet och stek på hög värme några minuter till baconet börjar bli knaprigt. Skala och finhacka lök och vitlök och tillsätt i pannan, låt fräsa med ett par minuter så att löken mjuknar, tillsätt grädden och låt såsen koka ihop … Read More

Nyårsfest med Gårdsgris

30 december, 2016Festligt, Fläskkött, Recept

Gör så här:Putsa fläskytterfilén och skär i åtta bitar. Lägg dem mellan plastfolie och banka ut köttbitarna med en köttklubba eller botten av en kastrull. Salta och peppra runt om. Lägg en skiva parmaskinka vågrätt och lägg på en skiva av det bankade köttet vågrätt, lägg på två salviablad och vik upp parmaskinkan runt köttet, … Read More