Köttfärssoppa med mexikansk touch

8 januari, 2019Nötkött, Recept

Köttfärs går att variera i oändlighet och är en prisvärd proteinkälla. I den här värmande soppan finns mexikanska kryddor som tillsammans med linser och rotfrukter ger en härlig, djup smak. Perfekt att göra dubbel laddning och ha i matlådor och/eller till flera middagar.  Köttfärssoppa   4-6 personer Ca 400 g nötfärs från Siljans Chark2 + 2 msk matolja till … Read More

Pasta Carbonara på julskinka

3 januari, 2019Fläskkött, Jul, Recept

Klassikern Pasta Carbonare går alldeles utmärkt att tillaga med julskinka. En perfekt restfest efter julen. Ett bra nyårslöfte för det nya året är nämligen att ta till vara på alla rester.    Pasta Carbonara på julskinka  4 personer 200-300 g tillagad julskinka från Siljans Chark25 g smör2 äggulor1 dl grädde1 liten vitlöksklyfta3 dl riven smakrik ost, … Read More

Siljans Chark nominerade till årets varumärke i Dalarna

7 december, 2018Nyheter

Nominerade till årets varumärke Dalarna Business har tillkännagett företagen som är nominerade till årets varumärke i Dalarna. Siljans Chark är ett av dem.  Så här skriver Dalarna Business själva om kategorin: ”Årets Varumärke i Dalarna ska under året ha arbetat målmedvetet, strategiskt och framgångsrikt med sitt varumärke. Varumärket och varumärkesarbetet ska vara dokumenterat och förankrat i … Read More

Baconlindade dadlar till glöggmyset

2 december, 2018Jul, Recept

Den här tapasrätten har kommit att bli en favorit i juletider: att linda bacon runt en dadel och tillaga i ugnen. Vårt bacon är känt för sin tydliga rökkaraktär vilket gör sig oerhört bra tillsammans med de söta dadlarna. Ett glas glubbel (vit glögg toppad med mousserande, torrt vin) är en riktig höjdare till.  Baconlindade … Read More

Ägg Benedict med flatrökt skinka

29 november, 2018Chark-SM, Recept

Vår Flatrökta skinka är en av guldvinnarna i Chark-SM 2018. På en skiva smörstekt bröd och med pocherat ägg och hollandaise på topp är det, enligt vårt tycke, tidernas bästa brunchrätt.  Ägg Benedict med Flatrökt skinka 4 personer4 ägg2 msk ättika1 frp flatrökt skinka i plånboksförpackning eller ca 120 g i lösvikt4 skivor rostbröd, gärna … Read More