Siljans Chark lanserar Gårdsgris

18 oktober, 2016Pressmeddelanden

Siljans Chark lanserar Gårdsgris – unik satsning som ger framtidstro. Gårdsgris, så heter Siljans Charks största satsning genom tiderna. Tillsammans med nio utvalda grisgårdar i Dalarna och närliggande län, som tidigare varit hårt utsatta, har man arbetat fram ett unikt samarbete som gynnar såväl grisuppfödare som konsumenter. Med ledorden smak, lokalt och omsorg sätter man … Read More

Råbiff med klassiska tillbehör

16 oktober, 2016Nötkött

Gör så här: Hacka eller mal innanlåret (du kan fråga i mataffären om de kan hjälpa dig att mala om du inte har någon köttkvarn). Knåda köttet några minuter med handen i en bunke, blanda in olivolja, worcestershiresås, konjak eller whiskey, salt och peppar. Ställ bunken i kylen i minst 15 minuter. Förbered tillbehören: Finhacka … Read More

Kantarellpytt med sidfläsk, picklade polkabetor och senapsaioli

5 oktober, 2016Fläskkött, Recept

Gör så här: Förväll svampen i en torr stekpanna på medelvärme till all vätska kokat av. Skär sidfläsket i små tärningar. Tillsätt smör och sidfläsk till svampen och höj temperaturen, fräs så att både svamp och sidfläsk får färg i ca 10 minuter. Under tiden: skala och skär rotselleri och morot i tärningar. Koka upp … Read More

Siljans Chark lanserar lokal högrevsburgare

21 september, 2016Pressmeddelanden

Siljans Chark lanserar lokal högrevsburgare Hamburgaren är trendig som aldrig förr och såväl finkrogar som hemmakockar gör sina egna varianter av gourmetburgare. Nu ger Siljans Chark sina konsumenter möjligheten att enkelt göra egna kvalitetsburgare på lokalt kött. I dagarna lanseras en Bistroburgare, i huvudsak gjord på högrev, med en kötthalt på 99 procent. Hamburgare är … Read More

Rödvinsbrässerad stek med rostad rödbetssallad och fikon

15 juli, 2016Nötkött

Gör så här: Sätt ugnen på 150°. Se till att steken är rumstempererad, salta och peppra runt om. Hetta upp olja eller smör i en stekpanna och bryn köttet runt om. Lägg köttet i en gjutjärns- eller blötlagd lergryta. Skala och grovhacka morötter, lök och vitlök. Lägg runt köttet tillsammans med lagerbladen och slå på … Read More

Höst på tallrik

24 augusti, 2015Nötkött

Gör så här: Sätt ugnen på 125°. Blanda samman salt, rosmarin, timjan och svartpeppar. Gnid in blandningen i köttet. Hetta upp matfettet i en panna. Bryn köttet runt om så att det får en fin yta. Stick i en köttermometer och stoppa in köttet i ugnen till innertemperaturen visar 55-58 grader. Låt vila i folie … Read More