RECEPT

Tunnbrödsrulle med mos, senapscrème, dillpicklad gurka och friterad schalottenlök

Ingredienser

4 personer

 

  • 1 frp Siljans Chark varmkorv
  • 4 tunnbrödsskivor
  • Ett gott potatismos
  • Krasse till servering

 

Senapscrème

  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl sötstark senap
  • Salt och peppar

 

Dillpicklad gurka

  • 1 gurka, tunt hyvlad
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • Färsk, plockad dill
  • 1 msk gula senapsfrön

 

Friterad schalottenlök

  • 3 schalottenlökar, tunt skivade
  • 1 dl majsstärkelse
  • Matolja till fritering
  • Flingsalt

Tillagning

Senapscrème: Blanda samman crème fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.


Dillpicklad gurka:
Varva gurkskivor, dill och senapsfrön i en burk. Koka upp ättika, socker och vatten och slå lagen på gurkan. Ställ kallt i minst två timmar.


Friterad schalottenlök:
Vänd lökskivorna i majsstärkelsen. Hetta upp oljan till ca 180 grader. Fritera löken gyllene, låt rinna av på papper och salta.


Till servering:
sjud korvarna i ca 7 min i lättsaltat vatten. Fördela mos och två korvar på varje tunnbröd. Ringla över senapscrème och lägg på gurka och friterad lök. Garnera med klippt krasse.